Toerfietsers gaan naar Maastricht

ZEVENBERGEN – Toerwielerclub Zevenbergen maakt komend weekeinde de jaarlijkse meerdaagse fietstocht. Omdat dat vorig jaar goed bevallen is, gaan de toerfietsers dit jaar opnieuw naar Maastricht.

De deelnemende fietsers zijn Jan Broeders, Cees Donkers, Bert Groenewegen, Matthijs Kannekens, Jack van de Klundert, Marco Knappers, Cor Kortsmit, Rina Kortsmit, Daan Kouters, Peter van Nispen, Mario Oosthoek, Henrie Peeters, Cees de Reus, Kees Rollé, Petr Silvius en Rinus Wagemakers. Begeleiders zijn Tinus van Geel, Bert Ooijen en Piet Verhoeven. Deze zestien moedigen vertrekken vrijdagmorgen om zeven uur bij sponsor Cor van Meer. Ze hebben dan ongeveer 190 kilometer voor de wielen. De rit voert via België.

De toerfietsers logeren in een hotel aan de Maas. Dat hotel is zaterdag de uitvalsbasis voor een tocht van ongeveer honderd kilometer door het Limburgse heuvelland.

Zondagmorgen is het weer op tijd opstaan, want om kwart voor acht begint de terugreis, ook weer 190 kilometer lang, maar nu volledig over Nederlands grondgebied.

De tocht voert langs Elsloo, Maasbracht, Weert en Hilvarenbeek.

Volgens schema is de karavaan ’s middags om half vijf terug bij sponsor Cor van Meer, alwaar de fietsers en hun supporters feestelijk worden onthaald.