Leer vliegen

testflightAls je nieuw begint met het vliegen van een drone kan ik aanbevelen om eerst een aantal keer te oefenen op lagere hoogte in een ruime open omgeving. Voor de Phantom zijn er ook zogenaamd prop-guards verkrijgbaar. Deze kun je zien als “zijwieltjes voor de fiets. Het beschermt enigszins tegen beschadiging van je propellors of verwonding. Ben je al meer vertrouwd met de besturing, laat ze dan weg. Ze vangen meer wind en kunnen bij snel dalen zorgen voor meer onbalans.

Mocht je bij 1 van de eerste vluchten nog een foutje maken en neerstorten, is het meegnomen als er nog geen dure camera onder hangt.

Een DJI Phantom wordt standaard afgeleverd in een “modus” waarbij je niet te ver of hoog kan vliegen en alleen met de extra hulp van GPS.

Bedien je niet tijdens de vlucht probeert de drone op de zelfde plaats in de lucht te blijven middles de GPS ongeacht de wind. Als je meer ervaren bent raakt in het vliegen kun je de GPS-functie ook uitzetten of andere functies gaan proberen.
Dan wordt het wel belangrijk om de schakelaartjes goed te zetten, anders gaat je drone soms vanzelf met de wind mee… tenzij je zelf in de juiste richting daartegenin stuurt.
Zonder GPS stopt de drone niet abrupt in de beweging wat gunstiger kan zijn voor video’s.

Home-point
Tijdens het opstarten gaat de drone via GPS de locatie bepalen en slaat die op in het geheugen. Gaat er iets mis met de signalen van de zender gaat de drone terug naar het “home-point” waar hij is op gestegen. Hij gaat dan uiteindelijk zelfs door tot hij op de grond geland is, maar dit kan wel een paar meter afwijken. Opstijgen doe je dus het best op een ruime  open plek (geen bomen, lantaarnpalen, sloten, vijvers).
Als de zender het nog doet en de signalen weer binnen komen bij de drone kan de return-to-home actie weer geannuleerd worden. Erg handig!

Voor het geval de drone in de fail-safe stand komt en return-to-home gaat is het dus belangrijk dat deze eerst opgeslagen is. Je ziet dit tijdens het opstarten aan het snel groen knipperen van de LED’s en het wordt tegenwoordig ook vaak via een App weergegeven.
Wacht dus altijd met opstijgen totdat de drone voldoende GPS ontvangst heeft en de locatie heeft herkend.

Phantom2
Phantom 2 met zender
You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.