EU-dronebewijs gehaald

EU-Dronebewijs

Afgelopen jaren is er gewerkt aan Europese regelgeving voor drones en werd aan het eind van het jaar het EU-dronebewijs ingevoerd. 1 certificaat geldig in heel de EU en verplicht voor iedereen die buiten met een drone (met camera) vliegt.
Makkelijk toch?

In 2017 werd ik al officieel dronepiloot en behaalde een ROC-light ontheffing van het ministerie van I&LT. Hiermee mocht ik onder bepaalde voorwaarden legaal in opdracht van derden (dus niet alleen voor hobby) foto’s of video’s maken.

Vanaf 31-12-2020 is er Europese Drone-wetgeving. Er geldt weliswaar een overgangsperiode waardoor ik sowieso wel kon blijven opereren, maar een EU-Dronebewijs biedt soms ook voordelen zoals het dichterbij mensen of bebouwing kunnen vliegen. Ik heb de omzetting van mijn ROC-light niet afgewacht maar heb toch weer een training doorlopen.

De online trainingen waren natuurlijk goed te doen als ervaren “drone-operator”, en dus ben ik nu ook in het bezit van EU-Dronebewijs A1-A3 en A2.
Samen met de luchtvaartverzekering die ik al had een garantie voor een veilige en verantwoorde vlucht.

Vorige Klundert 360 view
Volgende Plekjes van geluk

Comments are closed.

You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.